Eihän meistä o mihinkään! (ajatus / lause kerrallaan)


Ihmisen aiheuttamat kasvihuonepäästöt ovat pientä piiperrystä 75 tuhatta tai miljoonaa vuotta sitten tapahtuneen tulivuorenpurkauksen rinnalla.
Ja tulossa on vielä sellaisia mullistuksia, että mitättömiä niihin verrattuina ovat kasvihuoneilmiöt ja kaikenlaiset purkaukset.
Saadaksemme edes jotain säilymään planeetastamme, meidän pitäisi viivyttelemättä lähettää avaruusaluksessa Kalervo Kummolan ajatuksia ja meripihkaan tallentuneen hirmuliskon varpaanvälinöyhtää kohti maailmankaikkeuden alkuräjähdyksen tähtisumua.
Tuossa tähtisumussa toimii nimittäin Maailmankaikkeuden Saavutusten Museo (MSM), jonne eläkeläiset, lapset ja sotilaat pääsevät puolella hinnalla. Maa-planeetalta toimitetut ajatukset ja nöyhtä tullaan todennäköisimmin sijoittamaan museon Harjoitustyötyyppisten Luonnostelmien Osastoon (HLO).
MSM:n ehdotonta eliittiä ovat ympäsristöjärjestö greenpc:n soturit, joilla on aina onnistuneen iskun jälkeen vapaapääsy kaikkiin laitteisiin. Suihkukone on ympärivuorokautisesti lähtövalmiina sinne, missä vain tiedetään kameroita kohdistettavan heitä varten. Kerrotaanpa jossain levitetyn tolppailmoituksia: "GrPC tulee, oletko valmis!"
Vaan yksittäinen ihminen, mitä hän voi tehdä? Ei lämmitä öljyllä, ei hiilellä eikä uusiutuvilla luonnonvaroilla, ei aja autoa eikä tuota metaania. Elää luonnonmukaisesti viileässä luolassaan, liikkuen kävelemällä paikasta toiseen ilman hernekeittoa, nauriita, papuja ja tummaa leipää.
Eli niin - eli näin, jokainen ekotehokas pihtaaja tuottaa keskimäärin puoli tonnia jätettä. Jaa että missä ajassa? Koko ajan. Onko jäte paha tai ainoastaan huono asia. Niin monet taloudet lämpenevät nykyään kaatopaikkaenergialla.
Ja kun jatkamme lämmön tuottamista, ilmakehä lämpenee niin että lisälämpöä ei tarvita. Suomen kasvihuoneilmastossa tomaatit, ananakset ja muut vihannekset kasvavat läpi vuoden. Sisätiloissa on ajoittain niin kuuma, että ruoan voi kypsentää ja kahvin keittää suoraan pöydällä ilman sähkövempaimia.
Olenkin viimeaikoina käyttänyt paljon aikaa ja aivokapasiteettia sen miettimiseen, pitääkö ruokaa laisinkaan keittää / paistaa. Sisätilakypsennettyinä raaka peruna ja veres liha ovat terveellisempiä kuin paistaen töhnäksi murennettuina. Eritoten keitettäessä kaikki vitamiinit ja parhaat aromit katoavat sen siliän...
... tästä ajatuksenkulkua eteenpäin jatkaen olenkin ehkä siirtymässä todellisen elävän ravinnon käyttäjäksi. Syön vain kasvavia perunoita, jotka kaivan maasta suuhuni ja tuoretta lihaa, jonka itse pyydystän elävänä hampaisiini. Tuo "ehkä" on vielä mukana ajatuksissa, koska tuleva talvi, hanget, pimeys ja pakkanen vaikeuttanevat tätä elämäntapavalintaa.
Kyykkiviulistin viimeaikaista urakehitystä tajullessani ymmärrän, että todelliset "elävän ravinnon käyttäjät" ovat niin tylyä sakkia, ettei kaikista sellaiseen ole. Taidan palata pysyvästi kaurapuuron, ruisleivän, vihannesten, juuresten ja marjojen sekakäyttäjäksi.
Koskahan ravintoloiden vasikanleikkeet ja possunpaistit saavat oikeat nimet:
- osa sähköllä tapetun ja paloitellun lehmän lihaksesta käristettynä 15 €
- ammutun ja silvotun sian paloja uunissa kuumennettuna 12 €
Mitä sitten olis todellinen LUOMU? Juosten tapettu hirvi? Kivenmurikalla hengiltä kolautettu? Kun oikein rajataan, ei saalistajan suvussa saa olla antibiootinkäyttäjiä. Jos joku on joskus lentäny tai ollu laivaristeilyllä tai nähny auton/TV:n/puhunu kännyyn, heti lähtis luomumerkki. Todellinen luomu... ei sellasta amishia tähän maailmaan enää synny?
Siis syökäämme reilusti aitoa tämän ajan tuotetta, luovaruokaa. Luova eli luonnonvastainen tuote sisältää ainoastaan täyssynteettisiä ainesosia, sallittuja ja kiellettyjä lisäaineita, väriaineita, myrkkyjä, jäämiä ja säteilyä. Se on tuotettu täysin keinotekoisissa ja aidosti luonnonvastaisissa olosuhteissa geenimanipulointia hyväksikäyttäen.

0 Comments:
Lähetä kommentti
<< Home